Informații
Tocătoarele MAMVRI vă pot servi o viață întreagă dacă sunt întreținute și folosite corespunzător. Aveți aici câteva recomandări importante:
1. După spălare, ștergeți tocătorul cu un prosop și rezemați-l vertical până se usucă complet. Nu îl lăsați ud și nu îl țineți în umezeală.
2. Nu introduceți tocătorul în mașina de spălat vase sau în cuptorul cu microunde.
3. Feriți produsul de temperaturi înalte și de razele soarelui.
4. Tratați cât mai des tocătorul cu ulei mineral non-toxic (ulei de parafină) și ceară pură de albine (compoziția ideală este 95% ulei, 5% ceară). Lăsați minim două ore pentru ca produsul să își tragă „hrana”.
După aceea, pentru un plus de protecție și strălucire, aplicați cremă specială pentru tocătoare (compoziția ideală este 80% ulei, 20% ceară). Lăsați 30 minute, stergeți excesul și tocătorul este gata de a fi folosit.
Ideal ar fi ca acest tratament să fie aplicat o dată pe săptămână.
Tratamentul principal este cel cu ulei, deoarece acesta hrănește tocătorul, oferind și protecție prin procentul de ceară pe care îl are. Astfel, tratamentul cu crema pentru tocătoare este opțional, însă face o foarte mare diferență în special pe termen lung, oferind o deosebită protecție.
Încercați să vă faceți un obicei din a trata produsul și chiar să vă relaxați făcând asta, deoarece este foarte plăcută imaginea lemnului proaspăt „hrănit”.
5. Atât crema, cât și uleiul, pot fi procurate de la noi sau din orice altă parte (aveți grijă ca produsele achiziționate să fie „food safe”). Nu folosiți pentru întreținere uleiuri de gătit pentru că în timp vor râncezi.
6. Toate studiile arată că tocătoarele din lemn sunt mai ferite de bacterii față de orice alt tip de tocător. Din timp în timp însă, pentru îndepărtarea mirosurilor lăsate de alimentele care au intrat în contact cu suprafața, se poate întinde pe tocător sucul de la o jumătate de lămâie, presărând apoi sare. Se întinde totul prin frecare și se lasă la uscat. După uscare, spălați bine cu o perie, iar apoi tratați tocătorul cu ulei mineral non-toxic (ulei de parafină) și cremă specială pentru tocătoare după instrucțiunile de mai sus.
7. În cazul în care tratamentul nu este făcut regulat și corect, există posibilitatea ca tocătorul să se încovoaie puțin. În acest caz, tratați ZILNIC DOAR partea concavă (partea de deasupra a tocătorului pe care lucrați) cu ulei mineral non-toxic (ulei de parafină) timp de două săptămâni și problema se va rezolva.
8. Atunci când considerați, tocătoarele se pot șlefui fin. Recomandăm o hârtie de șlefuit cu granulație 240. După șlefuire, tratați tocătorul cu ulei și cremă după procedurile de la punctul 4.
Orice întrebări aveți acum sau pe parcursul utilizării produselor noastre, scrieți-ne cu încredere la: office@mamvri.ro
Despre Tocătoarele „End grain” și Tocătoarele „Long Grain”
Tocătoarele „End Grain” sunt definite de fibra lemnului care nu este paralelă cu suprafața de tăiere, ci perpendiculară. Procesul de obținere este mult mai îndelungat și mai pretențios decât la un tocător obișnuit, însă rezultatul este pe măsură. Pe lângă diferențele evidente de aspect dintre un tocător „end grain” și unul obișnuit, amintim și alte deosebiri capitale:
1. Suprafața capătului de fibră este de două ori mai solidă decât celelalte suprafețe ale lemnului, astfel încât rezistența este mult mai mare decât a unui tocător obișnuit.
2. Spre deosebire de un tocător obișnuit, cuțitul nu taie fibrele, ci pătrunde prin ele. Astfel, cuțitul este mult mai protejat și, în același timp, suprafața de lucru este mai protejată de bacterii.
3. Tocătoarele „End Grain” sunt destinate celor care lucrează în domeniul gastronomic și pasionaților activi datorită acestor caracteristici.
Totuși, și tocătoarele „Long Grain” care sunt lucrate pe lungul fibrei sunt preferate de foarte mulți pasionați și chiar profesioniști din domeniul gastronomic. Ele vă pot servi de asemenea o viață înteragă fără nici o problemă și la fel ca cele „End Grain”, sunt foarte versatile în ceea ce privește designul. De asemenea, nu sunt atât de pretențioase și prețul lor este mult mai accesibil. Sunt pretabile pentru uz casnic, dar așa cum spuneam mai sus, pot fi folosite și în regim foarte intens fără nici cea mai mică problemă, la fel cum și cele „End Grain” pot fi folosite pentru uz casnic.
Un alt punct foarte important valabil pentru toate produsele noastre este stabilitatea. Datorită masivității lor și a piciorușelor de cauciuc pe care le au, tocătoarele MAMVRI nu se vor mișca din loc. De asemenea, piciorușele permit aerului să circule evitând umezeala excesivă ce se poate instala dacă fundul tocătorului este în contact direct cu blatul.
Toate tocătoarele noastre au o rezistență crescută la încovoiere datorită faptului că lucrăm doar cu lemn uscat profesional de umiditate 8%-12% și foarte important, datorită faptului că nu sunt lucrate dintr-o singură bucată, ci prin îmbinarea mai multor baghete de lemn. De asemenea, studiile oficiale arată că tocătaorele din lemn sunt cele mai igienice (acest fapt este în contradicție cu multe legi din industria alimentară) și sunt cele mai delicate cu lamele cuțitelor.
Toate exemplarele sunt unicate, având o frumusețe și o personalitate aparte. Ele nu sunt vopsite, acestea sunt culorile naturale ale lemnului.
Comenzi
Modalități de comandă:
– online
– e-mail: office@mamvri.ro
Dacă doriți să personalizăm produsul, vă rugăm să ne contactați pe e-mail: office@mamvri.ro pentru a stabili toate detaliile legate de grafică și preț.
Modalități de plată:
Ramburs (cash) la livrarea coletului sau prin card bancar.