Informații

Întreținere

Tocătoarele MAMVRI vă pot servi o viață întreagă dacă sunt întreținute și folosite corespunzător. Vă lăsăm aici câteva recomandări importante:

1. După spălare, ștergeți tocătorul cu un prosop. Nu îl lăsați ud și nu îl țineți în umezeală.

2. Nu introduceți tocătorul în mașina de spălat vase sau în cuptorul cu microunde

3. Tratați cât mai des tocătorul cu ulei mineral non-toxic (ulei de parafină) și cremă specială pentru tocătoare, care are la bază ceară pură de albine.

4. Atât crema, cât și uleiul, pot fi procurate de la noi sau din orice altă parte (aveți grijă ca produsul achiziționat să fie „food safe”).

5. Toate studiile arată că tocătoarele din lemn sunt mai ferite de bacterii față de orice alt tip de tocător. Din timp în timp însă, pentru îndepărtarea mirosurilor lăsate de alimentele care au intrat în contact cu suprafața, se poate întinde pe tocător sucul de la o jumătate de lămâie, presărând apoi sare. Se întinde totul prin frecare și se lasă la uscat. După uscare, spălați bine cu o perie, iar apoi tratați tocătorul cu ulei mineral non-toxic (ulei de parafină) și cremă specială pentru tocătoare după instrucțiunile de mai sus.

6. În cazul în care tratamentul nu este făcut regulat și corect, există posibilitatea ca tocătorul să se încovoaie puțin. În acest caz, tratați ZILNIC DOAR partea concavă (partea de deasupra a tocătorului pe care lucrați) cu ulei mineral non-toxic (ulei de parafină) timp de două săptămâni și problema se va rezolva.

Absolut orice întrebări aveți acum sau pe parcursul utilizării produselor noastre, scrieți-ne cu încredere la: office@mamvri.ro

Despre Tocătoarele „End grain”

Tocătoarele „End Grain” sunt definite de fibra lemnului care nu este paralelă cu suprafața de tăiere, ci perpendiculară. Procesul de obținere este mult mai îndelungat și mai pretențios decât la un tocător obișnuit, însă rezultatul este pe măsură. Pe lângă diferențele evidente de aspect dintre un tocător „end grain” și unul obișnuit, amintim alte două deosebiri capitale:

1. Suprafața capătului de fibră este de două ori mai solidă decât celelalte suprafețe ale lemnului, astfel încât rezistența este mult mai mare decât a unui tocător obișnuit.

2. Spre deosebire de un tocător obișnuit, cuțitul nu taie fibrele, ci pătrunde prin ele. Astfel, cuțitul este mult mai protejat și, în același timp, suprafața de lucru este mai protejată de bacterii.

 

Comenzi

Modalități de comandă:  online; e-mail – office@mamvri.ro; telefon – 0758070907.

Modalități de plată: ramburs (cash) la livrarea coletului sau prin card bancar.